Ik ben er nog

Uit het dagboek van Torre 09 02 2024
 
Ongelukjes
 
Arme arme Jel, ik heb haar bril gemold. Had ik het maar niet gedaan, nu heeft ze geen computerbril meer. Ik begon bij een arm, beetje mee rondgeslingerd. Glas door de hele kamer. “Gelukkig niet in je buik”, zegt ze dan ook nog. Veel te lief! Potverdorie, ik kon me niet inhouden.
 
Ze is wel de klos deze dagen. Haar kamelen sjaal uit Mongolië heb ik mee in de wind genomen. Ze pakte het snel terug maar een rand hangt nu wel te bungelen. “Dat kan vast wel iemand heel mooi maken”, zegt ze verdrietig. Ook weer veel te lief!
Ik ben soms zo blij, groot blij, heel groot blij en dan heb ik het niet meer. En daardoor gaat er wel eens iets fout.
 
Ik hou van iedereen, op het strand zeg ik de mensen die we tegenkomen één voor één gedag in ruil voor een aai, kus of lieve woordjes.
Moet je voorstellen we lopen naar de punt op Faro eiland, daar hebben we pauze. Beetje drinken, iets lekkers, meestal een mandarijntje. Jel zit met een lieve vriendin, ik ben verliefd op haar, ze heet Barbara, mooie naam, onder aan het duintop. Ik speel er bovenop. Een aardige meneer en mevrouw spelen met me. Ze maken foto’s van elkaar met mij erbij. Daar zie ik Jel ook nog even kijken. We gaan steeds een beetje verder. Meneer gooit een stokje weg, mevrouw loopt schuin voor me. Steeds verder weg. We worden klein. Ik zie Jel aan komen rennen. Ik denk, leuk ze komt meedoen. Mevrouw ziet het ook, loopt me een beetje klem. Meneer gooit nog verder het stokje weg. Loopt door. En dan hoor ik in m’n oor zeggen, stom wijf, en ik kijk verschrikt om. Mevrouw heeft het niet gehoord, maar ik wel. Ik zie Jel aan komen rennen, ik draai me om en sprint zo hard als ik kan helemaal terug. Jel fluit. Ze roept me. Beetje in paniek zijn we. En dan vlieg ik tegen haar op, buiten adem zijn we.
“Daar klopte iets niet Torre, je mag niet met iedereen meelopen”. En Barbara zegt hetzelfde:” Torre, dat voelde niet goed”. Ik moet hierover heel lang nadenken, ik begrijp het niet goed. Pfffff het voelt wel spannend.
 
Vandaag regent het.
 
Ik speel met een dikke schelp, die ik in de rondte gooi of tegenaan schop om zoveel mogelijk lawaai te maken. Helemaal te gek.
Nou, ik ben er nog … ! Woef.